Historie

In 1960 startte Piet de Wit met zijn vrouw ‘Piet de Wit Snacks’. In Rijswijk maakte hij de eerste industriële gehaktbal met ambachtelijke structuur en smaak.

Vanuit de productie van gehaktballen legt Piet zich toe op maatwerk. Er ontstaan vele vleesvariaties: Haagse smulhappen, partyballetjes en gehaktstaafjes en -blokjes in alle maten.

In juli 1992 verhuist Piet de Wit Snacks naar een groot nieuw pand in Zoetermeer. Dankzij een modern machinepark kunnen nog meer producten worden geproduceerd.

In 1997 overlijdt Piet op 71-jarige leeftijd. Hij geeft het stokje over aan Dolf Rieken sr. Later komen ook Dolf Rieken jr., Paul van Rijn en Ton Wolvers bij het directieteam.

Piet de Wit Snacks specialiseert zich steeds verder in de productie van private labels en halffabricaten voor de brood- en salade-industrie en voor toppings. Het bedrijf ontwikkelt zich van regionale leverancier tot nationale speler.

Vanaf 2011 ontwikkelt het bedrijf zich weer een stap verder. Piet de Wit Snacks zet zijn kennis en ervaring in om innovatief maatwerk te leveren. Dolf Rieken jr. en sr. maken plaats voor Jeroen Buis in de directie en in 2016 vertrekt ook Ton Wolvers.