Duurzaamheid

Piet de Wit heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het hoort voor ons bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Duurzame energie

Om in onze energiebehoefte te voorzien gebruiken wij groene stroom.
Beter dan energie opwekken is natuurlijk energie besparen. Daarvoor hebben we onder andere bewegingssensoren voor de LED-verlichting geïnstalleerd en zorgen we dat de verschillende productieruimtes goed van elkaar zijn gescheiden en geïsoleerd. Bovendien hebben we een warmteterugwininstallatie laten plaatsen. Met de warmte die bij de productie vrijkomt, verwarmt deze installatie de gehele fabriek en zorgt voor productiewater met een temperatuur tot 90 graden Celsius. Dit water wordt gebruikt in het productieproces en voor de reiniging.

Ten slotte monitoren we het verbruik van gas en elektra tot op de minuut nauwkeurig. Hierdoor kunnen we aanpassingen in het productieproces doorvoeren om het gebruik van energie zo laag mogelijk te houden.

 

Recycling

Al onze producten worden intern en extern zoveel mogelijk vervoerd in kratten. Na gebruik halen we ze weer op, worden ze gereinigd en vervolgens hergebruikt.

We beperken het gebruik van plastic zoveel mogelijk in onze verpakkingen. Karton en papier dat niet meer wordt gebruikt, wordt gescheiden van het overige afval en ingezameld voor recycling. De opbrengst hiervan wordt aan een voetbalvereniging gedoneerd.

Ten slotte zorgen diverse installaties in ons bedrijf voor de opvang en opslag van gebruikt vet en olie. Ook deze afvalstoffen worden gerecycled.

 

Grondstoffen en ingrediënten

Piet de Wit wil zo duurzaam mogelijk produceren. Daarom kiezen we ervoor sommige ingrediënten niet meer te gebruiken Zo verwerken we bijvoorbeeld geen palmolie meer in onze producten en proberen we het gebruik van soja te minimaliseren. Ook proberen we bij het ontwikkelen van nieuwe producten restproducten te gebruiken.

Naast duurzaamheid houden we rekening met dierenwelzijn. Zo gebruiken wij vleesproducten met een Beter Leven-keurmerk en produceren wij het liefste met duurzame vis (MSC– en ASC-gecertificeerd). Ook voor biologische producten kunt u bij ons terecht (SKAL-gecertificeerd).

Wij wensen dat ook andere bedrijven hun best doen om zich maatschappelijk verantwoord te gedragen. Daarom kiezen wij graag voor leveranciers met een goed maatschappelijk verantwoord beleid.

 

De volgende stap?

Mocht u ideeën hebben ter verbetering van ons duurzaamheidsbeleid, dan horen wij die graag. U kunt hiervoor contact opnemen met info@pietdewitsnacks.nl