Piet de Wit snacks

Uw specialist in gebraden vleesproducten & snacks

Piet de Wit snacks

MVO bij Piet de Wit Snacks

Voor Piet de Wit is verantwoord ondernemen haar dagelijks werk. Hieronder worden een aantal maatregelen beschreven die de afgelopen jaren genomen zijn. Mocht u ideeën hebben ter verbetering van ons maatschappelijk verantwoord beleid, dan horen wij die graag van u!  U kunt hiervoor contact opnemen met info@pietdewitsnacks.nl .

Certificeringen

voedselveiligheid BRC en IFS
We hanteren vanzelfsprekend de hoogste normen voor de voedselveiligheid. Wij zijn zowel BRC als IFS gecertificeerd.
Bekijk het BRC certificaat
Bekijk het IFS certificaat

Glutenvrij

Gluten-vrije snacks
Piet de Wit kan ook glutenvrije artikelen maken en is daarvoor gecertificeerd conform de Glutenvrij normenset 2011 van de Nederlandse Coeliakie Vereninging.
Bekijk het Glutenvrij certificaat

Biologisch
Biologische snacks
Piet de Wit Snacks vindt de keuzemogelijkheid voor duurzame snacks belangrijk. Diverse recepturen zijn al SKAL gecertificeerd en wij streven ernaar om het biologische assortiment verder uit te breiden.
Bekijk het SKAL certificaat

Groen

Beter Leven certificaat
Snacks met het Beter Leven keurmerk? Ook deze artikelen kan Piet de Wit voor u produceren. We vertellen u graag meer over wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.
Bekijk het Beter Leven certificaat

vis duurzaam
MSC en ASC
Wilt u een vissnack ontwikkelen met een duurzaamheidsclaim? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Bekijk het MSC certificaat
Bekijk het ASC certificaat
lijn

Energie maatregelen

Milieu
Warmteterugwininstallatie
Om energie te besparen hebben we een warmteterugwininstallatie laten plaatsen. Met de warmte die hierbij vrijkomt wordt een opslagtank verwarmt naar 90 graden Celsius. Dit water wordt gebruikt in het productieproces en voor de schoonmaak.

Brandstof

Registratie
Het verbruik van gas en elektra worden om de minuut geregistreerd om het gebruik te kunnen monitoren. Hierdoor kunnen eventueel aanpassingen in het productieproces worden gedaan om het gebruik van energie zo laag mogelijk te houden.
Lampen uit
Licht uit, deuren dicht
We doen onze uiterste best om zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze energiebehoefte:

- wij doen alleen het licht aan als er iemand aanwezig is
- wij hebben elektrische roldeuren tussen de productieruimtes om energieverspilling tegen te gaan
- wij hebben luchtgordijnen tussen de gaar afdeling en de ingang van de koeltunnels
- het hele pand is voorzien van getinte ramen waardoor er minder energie wordt gebruikt om de ruimtes op temperatuur te houden
- in de productieruimten zijn wij overgeschakeld op LED verlichting, waarvan het merendeel werkt op bewegingssensor
Vervoer

Transport
Onze nieuwste trailers zijn voorzien van de nieuwste technologieën en daardoor zuiniger, stiller en schoner voor het milieu. Er wordt ook voldaan aan de Euro-5-commissieeisen. Daarnaast zorgt een goede vervoersplanning voor minder lege kilometers. Hierdoor worden ruimte en tijd goed benut en proberen wij bij te dragen aan vermindering van vervuiling en files.

lijn

Zorg voor elkaar, zorg voor het milieu 

zorg
Wajong
Wij kijken als bedrijf ook naar de sociale kant van mvo. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat ook mensen met een beperking bij ons kunnen werken, voor zover de werkzaamheden hiervoor geschikt zijn. Wij hebben in dit kader dan ook een adviseur laten komen, om ons te laten zien op welke plekken we mensen met een beperking in kunnen zetten.

Welzijn
Een goede welzijn van de medewerkers zorgt voor betere productie, maar ook voor minder klachten. Wij zijn daarom trots om mede te kunnen delen dat wij al jaren een zeer laag ziekteverzuim hebben!

Recycling

Recycling
Karton en papier wat niet meer wordt gebruikt, wordt gescheiden van het overige afval en ingezameld voor recycling. De opbrengst hiervan wordt aan een voetbalvereniging gedoneerd. Producten en grondstoffen die we in de fabriek niet meer kunnen gebruiken, maar nog wel aan de eisen voor diervoeding voldoen, worden gebruikt als diervoeding.

Vet/Olie:
Diverse installaties in ons bedrijf zorgen voor de opvang en opslag van gebruikt vet en olie, hierdoor is het mogelijk om deze afvalstoffen te recyclen. Dit zorgt voor minder vervuiling van het milieu.

Goede doelen:
Wij steunen verschillende goede doelen, omdat wij dit belangrijk vinden. Zo zijn wij donateur van een asiel en sponsoren we een voetbalclub.


Grondstoffen
Wij wensen dat ook andere bedrijven hun best doen om zich maatschappelijk verantwoord te gedragen, daarom kiezen wij graag voor leveranciers met een goed maatschappelijk verantwoord beleid.

lijnWist u dat....

In Nederland minstens 160.000 mensen een gluten-vrij dieet nodig hebben?

Piet de Wit levert voor deze groeiende groep diverse glutenvrije snacks!

Ook voor diervriendelijker geproduceerde lekkernijen bent u bij Piet de Wit aan het juiste adres.

logo beter leven